Ιατρός

Βασιλική Δελημπούρα

Η Βασιλική Δελημπούρα είναι ειδικός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.  Εξειδικεύεται στα αποφρακτικά νοσήματα του πνεύμονα (Βρογχικό Άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια-ΧΑΠ). Έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση σοβαρών επιπλεγμένων περιστατικών, στην αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντα ασθενή και στους ασθενείς με νόσο COVID 19   καθώς επιτέλεσε  Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ – Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας, στην Πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΓΝΝΘΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ (2020-2023). 

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2001-2007) και ειδικεύτηκε στη Πνευμονολογία-Φυματιολογία στη 7η Πνευμονολογική – Κέντρο Άσθματος του ΓΝΝΘΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ όπου παρακολούθησε ασθενείς με όλο το φάσμα των πνευμονικών παθήσεων καθώς επίσης και ασθενείς με κακοήθειες πνεύμονα. Εκπαιδεύτηκε στον εργαστηριακό τομέα του αντικειμένου της ειδικότητας της πνευμονολογίας – φυματιολογίας και συγκεκριμένα στην βρογχοσκόπηση καθώς επίσης και στον λειτουργικό έλεγχο της αναπνοής.  

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή (PhD) στη Β` Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών την οποία περάτωσε με βαθμό Άριστα. Για τη διδακτορική της διατριβή τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στο τομέα των φλεγμονωδών νοσημάτων των αεραγωγών (1st Prize ERS “Annual Inflammatory Airway Diseases and Clinical Allergy Award) από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS),  1ο Βραβείο Ολοκληρωμένης Εργασίας από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και Βραβείο «Κατσαρά» 3ης καλύτερης διατριβής για την 3ετία 2013-2015 από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε για 5 χρόνια [2008-2013] στην ερευνητική ομάδα για Αποφρακτικά νοσήματα των αεραγωγών (Άσθμα-ΧΑΠ) των αντιστοίχων ιατρείων Α`& Β` Πανεπιστημιακών Πνευμονολογικών κλινικών ΕΚΠΑ. Αποτέλεσμα αυτής και της μετέπειτα ερευνητικής ενασχόλησης είναι η δημοσίευση αρκετών μελετών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και η συμμετοχή της σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με εργασίες. Έχει τιμηθεί συνολικά με 6 βραβεία-επαίνους για το επιστημονικό της έργο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων (διεθνή και ελληνικά). 

Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS- European Respiratory Society) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.  

Get promotions up to 50% for Vitamin

Updated, latest and competitive

Product was successfully added to your cart!